Xenos maakt details reorganisatie bekend

nieuws

Xenos heeft de details van de reorganisatie bekend gemaakt. De organisatie hoopt op deze manier haar positie in de markt te verstevigen.

Op dinsdag werd het personeel geïnformeerd en op woensdag werd het nieuws openbaar gemaakt. De organisatie wil voornamelijk efficiënter gaan werken. Zo is het de bedoeling dat overdag de aandacht bij de klant komt te liggen. Het aanvullen van de winkel zal na sluitingstijd worden gedaan met vulploegen. Daarnaast zal ook meer aandacht worden verlegd naar de online verkopen.

Door deze maatregelen zullen rond de 250 medewerkers hun baan verliezen. De ontslagen vallen alleen in Nederland. Voor de medewerkers zal in samenwerking met de vakbonden een sociaal plan worden opgesteld.

Xenos is sinds 1989 onderdeel van Blokker Holding, dat al enige jaren met reorganisaties bezig is. Zo is een aantal filialen van Bart Smit gesloten, werden de hoofdkantoren van Bart Smit en Intertoys samengevoegd en moesten begin vorig jaar bij Blokker 440 mensen op zoek naar een andere werkgever.