In Groningen stijgen de lasten met 1,4 %

nieuws

In Groningen stijgen de gemiddelde woonlasten dit jaar met 1,4 %. De stad staat daarmee op de elfde plaats. Het gaat dan om de gemeentelijke woonlasten bestaande uit onroerend zaak belasting, reinigingsrechten en rioolbelasting.

De grote gemeenten verhogen hun woonlasten dit jaar met gemiddeld 0,6 procent. Dat is een kleinere stijging dan vorig jaar. Gecorrigeerd voor inflatie (0,9 procent) is er dan eigenlijk sprake van een lichte daling. In Amersfoort stijgen de lasten het meest met 8,2%, Venlo en Haarlem scoren het best met een lastendaling van 2%.

Dit blijkt uit het rapport Kerngegevens belastingen grote gemeenten 2016, dat is opgesteld door het Centrum voor
Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. COELO onderzocht voor dit jaarlijkse overzicht de tarieven van 36 grote gemeenten, waar 38 procent van de Nederlandse bevolking woont.

Deel dit artikel:

    1. Ik lees net op de NOS dat het gemiddelde modale salaris er door lastenverlichting met 69 euro per maand op vooruit gaat. Mooi weer spelen van Den Haag op kosten van de gemeenten en de zorgbehoevenden (en allerlei andere zaken waar op bezuinigd wordt of is). Dat geld kan weer mooi uitgegeven worden aan gadgets uit het verre oosten en dure databundels of om een nieuwe auto te financieren. Allemaal zaken waar we als samenleving niet zoveel mee opschieten. :p Maar jij ziet natuurlijk alleen maar een forum. Meer past er niet in je blikveld.

    2. Het probleem van Groningen is; de hoge werkeloosheid; alsook dat de inkomens van Groningen tot het laagste van Nederland behoren.

      Hoezo een modaal inkomen Marc?! De politici in politiek Den Haag hanteren slechts de Randstad als graadmeter

      Jij als import praat ik derhalve graag even bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *