Aardbeving gevoeld in Groningen

nieuws

In de stad is maandagavond rond 22.20 uur een aardbeving gevoeld. Meldingen komen onder andere vanuit de wijk Lewenborg.

Berichten op social media geven aan dat de beving in een groot deel van de provincie waargenomen is. Meldingen komen behalve uit de stad, uit Hoogezand, Delfzijl en Martenshoek. “Ramen trillen, trillingen door het huis, onweerachtig geluid…”, schrijft iemand op Twitter.

Aanvankelijk meldde het KNMI dat het ging om een beving van 1,1 op de schaal van Richter, waarbij het epicentrum bij Slochteren zou liggen. Het Meteorologisch Instituut kwam daar echter snel op terug. De beving zou bij nader inzien namelijk uit de atmosfeer komen. Een woordvoerder laat weten dat gedacht moet worden aan een explosie in de ruimte, een meteoriet of een vliegtuig dat door de geluidsbarrière vloog. Dinsdag hoopt het KNMI met meer duidelijkheid te komen.

Deel dit artikel:

 1. Occam’s razor of Occam’s scheermes

  populair gezegd geldt volgens deze wetenschappelijke theorie dat de verklaring met de minste aannames de grootste kans heeft de werkelijke te zijn .

  een aardbeving in een gebied waar reeds veel aardbeving voorkomen

  of

  een meteoriet of explosie in de ruimte dan wel geluidbarriere klap die exceptioneel hard uitvalt .

  dat denkt u zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *