Kino Klandestino in hogere sferen

nieuws

Zaterdagavond vond de vierde editie plaats van Kino Klandestino, de geheime bioscoop. Ditmaal was Klimcentrum Bjoeks de locatie die tot bioscoop was omgetoverd.

Kino Klandestino is het geheime filmevenement van de makers van openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren. De films die vertoond worden passen bij de locatie en omgekeerd. Groninger ondernemers stellen hun pand of land beschikbaar als bioscoop. In eerdere edities waren dat bijvoorbeeld een manege, een leeg zwembad, een onontgonnen bouwterrein. Pas in de loop van de middag van de voorstelling horen de bezoekers waar de film ’s avonds te zien is. Zaterdagavond was dat Klimcentrum Bjoeks. Hier werd de film Valley Uprising vertoond, over de ontwikkeling van de bergsport in Yosemite National Park in Californië. Tijdens de uitverkochte voorstelling bedwongen ervaren en minder ervaren waaghalzen verschillende klimmuren.

Kino Klandestino krijgt volgend jaar een vervolg. Datum en plaats zijn nog onbekend