Voedselbank pleit voor meer ondersteuning armen

Mensen die gebruik maken van de voedselbank, zouden daar eigenlijk veel sneller uit moeten kunnen komen. Zij hebben vaak nauwelijks mogelijkheden om aan de armoede te ontsnappen, omdat ze bezig zijn met overleven. Daarnaast hebben gezinnen vaak meerdere problemen. 

Op basis van dat thema organiseert de voedselbank vrijdag 20 november een conferentie. Mede-initiatiefnemer Connie Eldering hoopt dat er ideeën ontstaan om op een andere manier naar armoede te kijken.”We willen op een andere manier kijken naar het fenomeen voedselbank, een positieve manier. Anders kijken naar de problematiek van de mensen. En natuurlijk kijken wat we kunnen doen om die mensen te ondersteunen”, zegt Eldering.

Directeur van de voedselbank Ulfert Molenhuis stelt dat een gebrek aan geld nog altijd het grootste probleem vormt. “Armoede is een natuurlijk probleem van deze stad, 20 procent van de kinderen groeit op in armoede. Daar moeten we met zijn allen heel hard aan werken. We leven samen, in groepen, een een wijk, in de stad. Als mensen niet mee kunnen komen, moeten we er met elkaar voor zorgen dat die mensen weer omhoog getild worden”, zegt Molenhuis.

De conferentie vindt aanstaande vrijdag 20 november plaats bij de voedselbank aan de Oosterhamrikkade. Iedereen is welkom om mee te praten.