Vrouw ernstig gewond bij ongeluk vol vraagtekens

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk aan de Paddepoelsterweg is in de nacht van dinsdag op woensdag een twintigjarige vrouw uit Leeuwarden zeer ernstig gewond geraakt. Het ongeluk zorgde voor een grote inzet van de hulpverleningsdiensten.

Rond 01.30 uur werd er bij een woning op de ramen gebonsd. Toen de bewoners op onderzoek uitgingen bleek er een zwaargewonde vrouw in hun tuin te liggen. Toen gewaarschuwde hulpverleners ter plaatse kwamen bleek er ook een 37-jarige man uit de stad rond te lopen. Beide zijn van buitenlandse komaf en hadden een nat pak. De man zei dat hij met zijn auto het Van Starkenborghkanaal was ingereden.

Direct werd groot alarm geslagen omdat onduidelijk was waar de twee kinderen van de vrouw zich bevonden. Duikers speurden het water af, en ook een sonarboot werd ingezet. De auto werd echter niet gevonden en de kinderen bleken in Venlo te zijn. De vrouw is ernstig onderkoeld overgebracht naar het ziekenhuis. Zij is nog niet aanspreekbaar. De politie doet woensdag verder onderzoek naar de toedracht. Inmiddels zijn sporen gevonden waaruit blijkt dat daar inderdaad een auto te water is geraakt.