Recordaantal deelnemers 4 mijl van Groningen

De binnenstad van Groningen is aanstaande zondag weer het toneel voor de 29e editie van de 4 mijl van Groningen. Het deelnemersveld is wederom uitgebreid, dit jaar zullen zo’n 23.000 lopers zich aan de tocht van Haren naar Groningen wagen. 

Grietje Pasma is dit jaar voor het laatst actief als race-director. Zij denkt dat het parcours geschikt genoeg is voor dit recordaantal lopers. “We nemen alleen maar zo’n beslissing als we ook zeker weten dat de kwaliteit goed blijft voor de lopers, en ook de veiligheid staat voorop”, zegt Pasma.

Verschillende Nederlandse toplopers doen mee aan de race. Steeple-specialist Dennis Licht staat zondag voor de derde keer aan de start. Hij verwacht een spannende onderlinge strijd tussen de Nederlanders, maar ziet ook kansen om met de Afrikaanse wereldtop te strijden. Zijn naaste concurrent Roy Hoornweg was vorig jaar de snelste Nederlander. Hij hoopt dat dit jaar te kunnen herhalen. Toploopster bij de vrouwen Maureen Koster gaat voor een verbetering van het Nederlandse record.

Winkelend publiek moet zondag rekening houden met drukte in de binnenstad. Er worden duizenden toeschouwers langs het parcours verwacht. De gemeente heeft laten weten dat alle winkels bereikbaar zullen zijn, maar sommige mensen moeten even omlopen.