Duisternis tijdens Nacht van de Nacht

nieuws
Foto: Wout / Flickr.com - creative commons license

Komende zaterdagavond is het weer de Nacht van de Nacht. In onze provincie worden op zo’n twintig plaatsen activiteiten georganiseerd bij het verzetten van de klok.

Met de Nacht van de Nacht vragen de natuur- en milieufederaties aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling en het belang van een donkere nacht. Dat is hard nodig, want Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld, en dat wordt steeds erger.

In de stad kunnen belangstellenden de hemel bewonderen in de Blaauw Sterrenwacht. in het Omniversum kan een muzikale reis door de kosmos worden gemaakt. Van veel bedrijven en gebouwen gaat zaterdagnavond het licht een tijdje uit.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *