FC Groningen via Twente naar derde bekerronde

FC Groningen heeft woensdagavond via een 2-1 zege in eigen huis op FC Twente de derde ronde van de KNVB-beker bereikt.

Coach Erwin van de Looi gunde Linssen, Lindgren en Tibbling in eerste instantie rust, in het vierde duel in anderhalve week. Voor dit drietal speelden Antonia, Reijnen en Hiariej. FC Twente kwam na 18 minuten op voorsprong via Hidde ter Avest. De Twentenaren hadden in de eerste helft dan ook het betere van het spel.

Na rust kwamen Linssen en Tibbling alsnog in het veld en begon het beter te lopen. Linssen bracht FC Groningen na 53 minuten langszij. Zeven minuten later zorgde Maduro voor 2-1. Mahi scoorde kort voor tijd ook nog, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Er waren 13.000 toeschouwers. Veel rust krijgen de spelers niet: zaterdag wacht Ajax in de Arena.