CBS De Wegwijzer viert jubileum groots

Christelijke basisschool De Wegwijzer in de wijk Selwerd viert deze dagen haar vijftigjarig bestaan. Vanwege dit bijzondere jubileum wordt er groot feest gevierd.

“Ik ben best wel een beetje zenuwachtig”, zegt Rosalie. En geef haar eens ongelijk, want het is niet niets om voor honderden mensen op te moeten treden. Alle leerlingen gaan namelijk donderdag een circusact presenteren, waarbij het publiek getrakteerd gaat worden op acrobatiek, muziek en dans.

“In het begin was het best wel moeilijk”, zegt Liam terwijl hij op een grote rode bal staat. “Je moet heel goed je evenwicht kunnen bewaren.” Directrice Liesbeth Augustijn is vooral trots. “In het begin van de week hebben ze nog heel veel hulp nodig bij hun acts, en moet je nu kijken, ze doen alles zelfstandig. Dat is toch super!”

Vanwege het jubileum vond er afgelopen weekend al een reünie plaats. “Vijftig jaar De Wegwijs betekent vijftig leerjaren aan oud-leerlingen en docenten. Kortom er was heel veel om over te praten en het was dan ook super gezellig.”