“Ik wist niet dat techniek zo leuk zou zijn”

Kiezen voor een technische opleiding. Het komt niet zo vaak meer voor, terwijl er in deze sector veel werk te vinden is. Daarom werd er dinsdag op het Leon van Gelder een een techniekdag gehouden.

“Wij geven vandaag allemaal workshops”, vertelt techniek docent Gerben Stallinga. “We laten ze bijvoorbeeld natuurkunde proefjes doen, ze gaan aan de slag met game-ontwikkeling, maar ook maken ze een werkstuk waarbij alles draait om een magisch lampje.”

“Ik vind het eigenlijk wel heel leuk”, vertelt leerling Sem. “Ik weet nog niet zo goed wat ik later qua vervolgopleiding ga kiezen, maar na zo’n dag als deze ga ik wel goed nadenken of de techniek misschien iets voor mij is.”

“Dat is ook precies wat we willen bereiken”, zegt Stallinga. “Niets moet, maar door er aan te proeven kun je wellicht mensen enthousiast maken. Wat je niet kent, doe je tenslotte niet. Dat proberen we met deze techniekdag te doorbreken.”

Deel dit artikel:

  1. Leuk initiatief, enige tijd geleden was er sprake van dat men de aloude LTS, MTS en HTS opnieuw in het leven wilde gaan roepen. Zet daar maar vaart achter. Misschien kan Pijlman met zijn Hanzehogedroomfabriek daar enkele opleiding programma`s voor in de markt gaan zetten, met kleinschalige opleiding locaties om zo belangstellenden op te gaan leiden voor een bestaan in de techniek, met echte praktijkopleidingen en niet zoals nu gebeurd, 1 1/2 – 2 uur uur techniek per week, hoe moet iemand zo werkelijk een vak aangeleerd gaan worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *