“Ik wist niet dat techniek zo leuk zou zijn”

Kiezen voor een technische opleiding. Het komt niet zo vaak meer voor, terwijl er in deze sector veel werk te vinden is. Daarom werd er dinsdag op het Leon van Gelder een een techniekdag gehouden.

“Wij geven vandaag allemaal workshops”, vertelt techniek docent Gerben Stallinga. “We laten ze bijvoorbeeld natuurkunde proefjes doen, ze gaan aan de slag met game-ontwikkeling, maar ook maken ze een werkstuk waarbij alles draait om een magisch lampje.”

“Ik vind het eigenlijk wel heel leuk”, vertelt leerling Sem. “Ik weet nog niet zo goed wat ik later qua vervolgopleiding ga kiezen, maar na zo’n dag als deze ga ik wel goed nadenken of de techniek misschien iets voor mij is.”

“Dat is ook precies wat we willen bereiken”, zegt Stallinga. “Niets moet, maar door er aan te proeven kun je wellicht mensen enthousiast maken. Wat je niet kent, doe je tenslotte niet. Dat proberen we met deze techniekdag te doorbreken.”

Deel dit artikel: