Campagne “Huisjesmelker” van start

nieuws

De jongeren van de SP in de stad, ROOD Groningen, hebben maandag de verkiezing van de Huisjesmelker van het Jaar afgetrapt.

ROOD verhuurde maandagochtend op het Academieplein een peperdure mobiele studentenwoning. Studenten en andere jongeren konden ter plaatse hun huisbaas nomineren. Aanleiding voor de jaarlijkse verkiezing is het feit dat veel huisbazen misbruik maken van de huidige woningnood onder jongeren. Er is vaak sprake van te hoge huur en achterstallig onderhoud, wat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties.

De woningnood kan volgens ROOD worden opgelost door bijvoorbeeld leegstaande kantoorruimte om te bouwen tot jongerenhuisvesting. De Huisjesmelker van het Jaar is een landelijke campagne. Nomineren kan ook via de website:rood.groningen.sp.nl

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *