Fotograaf maakt winnende foto niet zelf

De winnende foto die hij inzond voor de foto-expositie ‘Compassie in Beeld’ maakte Alexander Ledyi niet zelf. Een stagiaire legde het moment een aantal jaar geleden vast.

Ledyi twijfelde geen moment toen hij van de expositie hoorde. De foto, gemaakt tijdens Diversiteitsdag, liet volgens hem precies zien wat compassie betekent. Dat hij niet de fotograaf was, zag Ledyi niet als een belemmering. “Ik vond het juist mooi passen bij het thema. En dat ik zou winnen had ik nooit verwacht.”

De stagiaire is inmiddels op de hoogte gesteld van haar winnende foto en was volgens Ledyi blij verrast. Samen zullen ze een bestemming voor het prijzengeld zoeken. Ledyi: “Met die 500 euro willen we een organisatie steunen die zich inzet voor diversiteit en mensen met een beperking ondersteunt.”

Voor de expositie ‘Compassie in beeld’ werd amateurfotografen en dak- en thuislozen gevraagd foto’s in te sturen. Deze brengen in beeld wat compassie in Groningen betekent. De foto’s zijn de komende zes weken te zien achter de ramen van het gemeentekantoor in de Kreupelstraat.