Nieuwe bussen Qbuzz op Grote Markt gepresenteerd

Vervoersbedrijf Qbuzz heeft donderdagochtend haar nieuwe bussen gepresenteerd die vanaf 1 september worden ingezet op de lijnen in Groningen en Drenthe. Met de nieuwe bussen denkt het bedrijf de reizigersstromen beter op te kunnen vangen.

De bus die het meest in het oog springt is de 24-meter dubbelgelede bus. “We hebben drie van deze bussen aangeschaft”, vertelt Marlies Visser van Qbuzz. “Ze zullen worden ingezet op lijn 11 naar Zernike en Zuidhorn.” Het tweede type bus is de midi-bus. Dit zijn wat kleinere bussen die voornamelijk op de rustige lijnen in het oosten van de provincie Groningen gaan rijden.

Het laatste type is een nieuwe Qliner. “Onze huidige Qliners zijn twaalf meter. Deze gaan we allemaal vervangen door bussen van vijftien meter waardoor we meer capaciteit aan kunnen bieden.”

Deel dit artikel: