FC Groningen in finale van play-offs tegen AZ

sport
Filip Kostic, Foto: Yannick Martin

FC Groningen heeft de finale bereikt van de play-offs voor Europees voetbal. Na de 1-0 zege thuis tegen Vitesse volgde in Arnhem zaterdagavond een 4-1 overwinning.

Vitesse drong voor de pauze wel aan, maar kreeg nauwelijks kansen. Via Chery kwam FC Groningen zelfs op voorsprong. Na rust kreeg FC Groningen de beste kansen. Toch viel de 1-1 door Propper. Zivkovic maakte er een minuut later 2-1 van voor FC Groningen. Kostic bepaalde in de slotfase de eindstand met twee treffers op 4-1.

De andere finalist is AZ, dat met 1-0 van Heerenveen verloor. In Alkmaar werd het echter eerder 3-0 voor AZ. De FC begint met een uitduel op donderdag 15 mei. Op zondag 18 mei volgt de beslissende thuiswedstrijd.

 

 

Deel dit artikel: