Voetballen voor tolerantie en respect

Groene hesjes, fluitsignalen en vooral heel veel doelpunten. Het was woensdagmiddag een drukte van belang op sportpark Vinkhuizen. Op het park werd de FC Groningen Buurt Battle gehouden.

“De Buurt Battle is eigenlijk acht weken geleden al begonnen”, vertelt organisator Rieuwert Braaksma. “In deze periode hebben zo’n driehonderd kinderen uit verschillende Groningse wijken heel wat voetbaltrainingen gevolgd. Daarbij hebben wij als organisatie gelet op hoe de kinderen met elkaar omgaan, of ze respect voor elkaar hebben en hoe hun houding is.” Voor iedere juiste handeling ontvingen de kinderen punten.

Met het project wil de organisatie het respect binnen het voetbal vergroten. “Voetbal is een mooie sport, en dat moeten we zo houden. Met dit project proberen we de kinderen tolerantie en respect bij te brengen.” De honderd kinderen met de meeste punten waren woensdagmiddag aanwezig bij de finale van de battle. De teams uit de verschillende wijken streden onderling om de belangrijkste prijzen, en dat gebeurde onder coaching van de grote FC Groningen-spelers.