Puntje voor FC Groningen tegen RKC

sport

FC Groningen heeft zaterdagavond in Waalwijk met 1-1 gelijkgespeeld tegen RKC. FC Groningen blijft daardoor zesde staan in de eredivisie.

Voor de pauze was FC Groningen de betere ploeg en Michael de Leeuw kreeg drie goede mogelijkheden. De tweede ging er na een half uur in op aangeven van debutant Hans Hateboer.

Het debuut van Hateboer kleurde echter twintig minuten voor tijd rood, nadat hij te hard in ging op een tegenstander. FC Groningen had voor die tijd twee kansen gehad om de score hoger op te voeren, maar verzuimde dat.

Na 75 minuten kwam RKC tegen de tien van FC Groningen via een strafschop van Evander Sno langszij. Dat gebeurde na hands van Giliano Wijnaldum in het strafschopgebied. RKC ging op jacht naar de winnende treffer, maar FC Groningen bleef overeind.