Bloemen als stille getuige tragisch ongeluk N361

Op de plaats waar afgelopen weekend twee jongens uit Ulrum en Warffum om het leven zijn gekomen zijn door familie en vrienden bloemen neergelegd. Over de oorzaak van het noodlottig ongeluk tast de politie nog in het duister.

Het ongeluk heeft naar alle waarschijnlijkheid in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsgevonden. De twee jongens waren in de stad uit geweest en waren op de weg terug naar huis. Op de N361 tussen Groningen en Winsum ging het mis. Net buiten de stad belandde de auto in het Van Starkenborghkanaal. Familie sloeg zaterdag alarm toen ze geen contact meer konden krijgen. Vrienden van de beide jongens gingen op onderzoek uit en ontdekten bandensporen op de locatie waar later de auto en de twee lichamen gevonden werden.

De politie onderzoekt momenteel de auto. “Wij gaan alles minutieus onderzoeken”, vertelt woordvoerder Marleen Hanenberg van de politie. “Wij vinden het heel belangrijk om behalve de oorzaak te achterhalen, aan de familie te kunnen vertellen wat er nu precies gebeurt is.” Wat er mis is gegaan is nog een groot raadsel. “Wellicht is de auto defect geraakt, of is er iets anders gebeurt. Hier wordt op dit moment volop onderzoek naar gedaan.” Wanneer de onderzoeksresultaten verwacht kunnen worden durft de zegsvrouw nog niet te zeggen.