Praedinius Gymnasium wint Lagerhuis debat

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het Praedinius Gymnasium heeft vrijdagavond de debatwedstrijd ‘Het Jongeren Lagerhuis’ gewonnen. De finale werd uitgezonden op Nederland 3.

Het Groningse gymnasium moest het in de finale, die in het MC Theater in Amsterdam gehouden werd, opnemen tegen het Lyceum Oudehoven uit Gorinchem. Daarbij werd er niet alleen tegen elkaar gedebatteerd, maar moesten de leerlingen het ook opnemen tegen de nieuwe FNV-voorzitter Ton Heerts. Daarbij werd er gedebatteerd over de vraag of jongeren niet de dupe zijn van het Sociaal Akkoord.

Een vakkundige jury, met daarin tv-presentatrice Eva Jinek, cabaretier Johan Fretz en oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet, oordeelde dat de Groningse kandidaten het sterkste naar voren kwamen.

Door de winst hebben de Groningse leerlingen de hoofdprijs in de wacht gesleept, namelijk een vijfdaagse trip naar New York.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *