Nic. verliest van LDODK

De korfballers van Nic./Alfa-college hebben zondag de belangrijke derby tegen LDODK/AH verloren. In de uitverkochte sporthal in Gorredijk (1400 toeschouwers) werd het 21-18.

Beide ploegen begonnen gespannen aan de wedstrijd, en gescoord werd er in het begin nauwelijks. Nic. en LDODK waren aan elkaar gewaagd, en pas kort voor rust werd het verschil voor het eerst meer dan 1 punt: 9-7. In de tweede helft kwamen Ivo Wiebering, Linda Blaauw en Iris Arends in het veld (voor respectievelijk Joost Hofman, Marieke Bongers en Susan Veldstra), maar dat deed de wedstrijd niet kantelen. Nic. kwam niet meer op voorsprong, maar wist wel een paar keer gelijk te maken, voor het laatst bij 16-16, vijf minuten voor tijd. 48 seconden voor het einde besliste LDODK’er André Zwart de wedstrijd door via een vrije bal voor 20-18 te zorgen. Hij maakte in totaal 8 doelpunten. Drie seconden voor tijd scoorde zijn broer Erwin Zwart (in totaal 9 doelpunten) nog uit een strafworp.

Topscorer bij Nic. was Ricky Wu met 6 doelpunten.

Door het verlies staat Nic. nu 5 punten achter op LDODK met nog drie wedstrijden te gaan, en moet Nic. waarschijnlijk een degradatiewedstrijd tegen een hoofdklasseteam gaan spelen voor lijfsbehoud in de Korfbal League. De ploeg staat negende en heeft 7 punten uit 15 wedstrijden.