Jonge striptekenaars wekken Donald Duck tot leven

Oom Dagobert, Kwik Kwek en Kwak en natuurlijk Donald Duck zelf. Ze kunnen deze week op veel belangstelling rekenen in het Nederlands Stripmuseum in Groningen.

“Wij organiseren deze week drie workshops waarbij professionele en vakkundige striptekenaars de kinderen leren hoe ze Donald Duck moeten tekenen”, vertelt vestigingsmanager Wies van Hesteren. “Vandaag (donderdag, red.) is het Ed van Schuijlenburg die de workshop geeft Hij is al vanaf 1969 bezig met het tekenen van strips.”

“Ik vind het toch wel heel moeilijk”, vertelt een zevenjarig jongetje. “De snavel kan ik maar niet goed op papier krijgen, en ik kan ook geen gum vinden.” Bij een buurvrouw gaat het heel wat beter. “Het hoofd van Donald Duck heb ik nu op papier, maar zijn lijf moet nog, en ook de pet ontbreekt nog.” Met de mededeling dat het wel goed gaat komen gaat het jonge talentje ingespannen verder.

“Er is echt heel veel belangstelling”, zegt Van Hesteren. “Mensen komen van heinde en verre naar Groningen. Dat komt natuurlijk door de voorjaarsvakantie, maar ook door de tijdelijke tentoonstelling die we hier hebben in verband met het zestig jarig jubileum van het stripblad Donald Duck.”

Luister naar Wies van Hesteren van het Stripmuseum in gesprek met verslaggever Sebastiaan Scheffer: