Bewoner aangehouden na brand in woning Beijum

112
Foto: Martin Nuver & Jan Beets - 112groningen.nl

De 50-jarige bewoner van een woning aan de Isebrandtsheerd in de wijk Beijum is donderdagavond aangehouden nadat er in zijn woonhuis brand was ontstaan. De man is daarbij ook gewond geraakt.

“We kregen rond 22.20 uur de melding van de brand binnen”, vertelt woordvoerder Maarten van Wieringen van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Ter plaatse bleek het te gaan om rookontwikkeling in een woning op de begane grond. Wij hebben geen vuurhaard kunnen ontdekken, en hebben het bij het ventileren van de woning gelaten.”

Wat er precies gebeurd is, is nog onbekend, maar de politie vermoedt dat de bewoner geprobeerd heeft brand te stichten in zijn eigen woning. Daarbij is hij gewond geraakt, maar over de aard van de verwondingen is niets bekend. Hij is in de ambulance aangehouden. De man verkeerde in warrige toestand en er wordt ggz-hulp voor hem geregeld

Door de brand moesten bewoners van omliggende woningen tijdelijk geëvacueerd worden. Toen bleek dat de situatie onder controle was konden de mensen weer terugkeren naar hun huizen.