Simmeren baalt van beschuldigingen

Sloopbedrijf Simmeren is woedend over de beschuldigingen die het ministerie van Infrastructuur en Milieu uit in de richting van het sloopbedrijf. Volgens het ministerie heeft het bedrijf staalschroot, verontreinigd met asbest, naar Duitsland geëxporteerd. Het sloopbedrijf vindt dat het ministerie zich baseert op achterhaalde documenten.

Volgens het ministerie vindt de Duitse overheid dat Simmeren verzuimt heeft extra maatregelen te nemen. De Duitse overheid zou in het bezit zijn van documenten waarin staat dat het staalschroot een bepaalde graad van asbest bevat. Het percentage zou te hoog zijn. Het schroot is afkomstig van oude treinstellen, die niet meer door de NS in gebruik zijn.

Bedrijfsleider Stefan van der Leij is erg teleurgesteld over het ILT rapport (Inspectie Leefomgeving en Transport), die het onderzoek uitgevoerd heeft. Hij spreekt van veel fouten in het rapport en meent dat Simmeren ruim voldaan heeft aan de norm van 0,1% asbest. Het rapport dat de Duitse overheid heeft zou achterhaald zijn.