Moeder en zoon op inbrekerspad

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

De politie heeft zaterdagochtend een 33-jarige vrouw en haar 16-jarige zoon aangehouden op verdenking van woninginbraak. De jongen probeerde nog te ontsnappen door in een kanaal te springen.

Een bewoner van de Henk Plenterlaan in de wijk Van Starkenborgh werd rond 4 uur wakker van geluid. Hij zag dat het duo over zijn schutting probeerde te klimmen en belde de politie. Agenten zetten de omgeving strategisch af en zagen vervolgens een jongen vanuit een brandgang wegrennen en het Van Starkenborghkanaal induiken. Met behulp van een schijnwerper van een schipper kon de knaap worden gevolgd. Op de West-Indischekade werd de jonge inbreker op de wal getrokken. Hij werd met ernstige onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.

De 33-jarige moeder werd op de Ulgersmaweg aangehouden. Zij was in het bezit van een gestolen fiets, diverse afstandsbedieningen en inbrekerswerktuigen. Zij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt of moeder en zoon meerdere inbraken op hun kerfstok hebben.