Economische dagen in Groningen

Groningen barst de komende dagen van de bedrijvigheid. Op dinsdag 6 en woensdag 7 november vinden de Promotiedagen Noord Nederland plaats in Martiniplaza. Noordelijke bedrijven, instellingen en overheden kunnen daar contacten leggen, zaken doen en samenwerken binnen de eigen regio. De nieuwe wethouder van Economische Zaken Joost van Keulen opende het evenement.

De belangstelling bij het bedrijfsleven voor het grootste zakelijke evenement van Noord Nederland is opvallend. Aan de beurs doen 650 bedrijven mee. De beurs trekt dit jaar ook veel internationaal gezelschap. Landen als Duitsland en China zijn goed vertegenwoordigd. Wethouder Joost van Keulen heeft dinsdag een Chinese delegatie van 22 bestuurders en zakenlieden uit Xi’an verwelkomd.

Van Keulen noemde het bedrijf Ga Slimmer werken & reizen één van de hoogtepunten van de beurs. Het bedrijf geeft advies hoe werkgevers en werknemers veel tijd en geld besparen door de reiziger te prikkelen om alternatieven voor de auto te gebruiken zoals de fiets, openbaar vervoer, P+R of telewerken. Volgens de organisatie is bereikbaarheid erg belangrijk voor de economische groei in Groningen. De regio Groningen-Assen krijgt te maken met meer auto’s, meer files en parkeer- en logistieke problemen. Om de regio bereikbaar te houden, wordt fors ingezet op het verbeteren van de bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer, zoals de verdubbeling van de Zuidelijke Ringweg. Martin Dijkstra ziet Groningen binnen een jaar slimmer werken en reizen. Ruim 30.000 werknemers in de regio Groningen-Assen worden al vertegenwoordigd.