RUG-studenten laten bacterie werken

nieuws

Elf studenten van de RUG hebben zich geplaatst voor de finale van de IGEM, de International Genetically Engineered Machine competition, volgende maand in Boston. Dat meldt de Universiteitskrant.

De Groningers werden zondag in Amsterdam verkozen tot het beste Europese team. Wereldwijd doen 170 teams mee aan de wedstrijd. De opdracht was: bouw met een groep studenten een bacterie waarmee je iets nuttigs kunt doen.

Het team van elf studenten en zes begeleidende onderzoekers bedacht een detectiesysteem voor rottend vlees. Ze hebben met half-om-half gehakt een bacterie ontwikkeld die verkleurt als het vlees gaat rotten. Je kunt de bacterie in een sticker stoppen, die je thuis op een geopend pakje vlees plakt. Zo kun je zelf checken of het vlees nog goed is.

Deel dit artikel: