Legendarisch geluksdubbeltje bereikt Stripmuseum

Het weekblad Donald Duck bestaat 60 jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere tentoonstelling in Het Nederlands Stripmuseum. Pronkstuk is het legendarische geluksdubbeltje van Oom Dagobert dat dinsdagmiddag onder zware bewaking naar Groningen gebracht wordt.

Het geluksdubbeltje vormde het begin van het immense fortuin van Dagobert Duck en is dan ook zijn kostbaarste bezit. Omdat algemeen bekend is dat boeventuig als de Zware Jongens en Zwarte Magica op het dubbeltje azen, wordt het door een bekend geld- en waardetransport vervoerd.

Bezoekers kunnen pas vanaf de officiële opening van de tentoonstelling het geluksdubbeltje bewonderen. Dat is op 21 oktober. Het geluksdubbeltje en de tentoonstelling zijn daarna nog tot en met 13 januari in het Stripmuseum. Rondom de tentoonstelling zijn er tal van activiteiten georganiseerd. Zo komen verschillende tekenaars van de Nederlandse Donald Duck langs en worden er onder meer tekenworkshops gegeven.