Groningen verwelkomt 195.000ste inwoner

Vanmiddag verwelkomde wethouder Schroor de 195.000ste inwoner van de stad bij de Dienst Informatie en Administratie aan de Kreupelstraat. Studente Emma Oosterwijk uit Peize liet zich vorige week inschrijven in de gemeentelijke basisadministratie en zorgt daarmee voor een nieuw Gronings record.

De gemeente verwacht dat de stad in 2019 200.000 inwoners zal tellen. Die stijging wordt volgens de gemeente vooral veroorzaakt door de vele buitenlandse studenten die zich hier inschrijven. Verder verlieten de afgelopen jaren minder gezinnen de stad. Ook trekt de stad een grote groep nieuwe jongeren aan van tussen de 15 en 20 jaar oud en vooral afkomstig uit de regio.

Groningen blijft met 195.000 inwoners de achtste grote stad van het land, na Tilburg en Almere.