Wegen afgesloten bij wedstrijd Oranje op CiBoGa

nieuws
Foto: Dan Kamminga - Creative Commons 2.0.

Verschillende wegen rond het CiBoGa-terrein zullen woensdagavond afgesloten zijn. Dit heeft te maken met het grote televisiescherm waar naar verwachting duizenden voetbalfans op af zullen komen.

Op het scherm wordt woensdag de tweede EK-wedstrijd in de groepsfase tegen Duitsland vertoond. Zondag is er de wedstrijd tegen Portugal te zien. Vanwege de verkeersveiligheid zal woensdag en zondag het fietspad aan de Kolendrift op beide dagen vanaf 18.45 uur afgesloten zijn. Hierdoor hebben de oranjefans de ruimte om naar het terrein te gaan. De afsluiting duurt naar verwachting tot een uur na het einde van de wedstrijd.

De afsluitingen gelden ook voor de Bloemstraat, Turfsingel, het Boterdiep (gedeelte tussen de Pijpstraat en de Turfsingel), het gedeelte tussen de W.A. Scholtenstraat en de Spilsluizen en de Spilsluizen tussen de Turfsingel en de Nieuwe Ebbingestraat. Aan omwonenden van het CiBoGa-terrein wordt gevraagd om hun auto elders te parkeren om zo voor een goede in- en uitstroom van het gebied te garanderen.