Poolse ambassade ergert zich aan artikel UK

nieuws
www.uk.rug.nl

De Poolse ambassade heeft de Groningse Universiteitskrant opgeroepen om afstand te doen van uitspraken van enkele studenten in een artikel in de krant. De ambassade ergert zich aan het beeld dat van Polen geschetst wordt.

In het artikel in de UK van 31 mei bezoekt een verslaggever het studentenhuis Huize Zaadzicht, dat uitzicht heeft op de hoerenbuurt. De bewoners doen uitspraken als “ik zie zo’n Poolse moeke in d’r string de hele dag koken” en ook wordt er gesuggereerd dat er veel Poolse vrouwen in de straat werken. Volgens de ambassade wordt zodoende “het onrechtmatige en stereotype beeld van Polen in Nederland” versterkt.

Volgens hoofdredacteur Hanneke Boonstra van de UK, heeft verslaggever Wim Vuijk alleen het gesprek opgeschreven en wordt niet de mening van de krant weergegeven. De bewoners laten via de UK weten dat de opmerkingen alleen sarcastisch bedoeld zijn.

Deel dit artikel: