Grote Hoogvliegersdag groot succes

nieuws
Foto: Martin Druppers - 112groningen.nl

De vijfde editie van de Grote Hoogvliegersdag op Groningen Airport Eelde is een groot succes geworden. Aan de dag deden 71 kinderen met een chronische of ernstige ziekte mee.

Voor de kinderen begon de dag bij de Mediacentrale in Groningen. Daar werden ze opgehaald door diverse trucks. Daarvandaan ging het in optocht, onder politie begeleiding, naar het vliegveld. Op Groningen Airport Eelde werd van alles georganiseerd om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Zo was er een springkussen, kon men kennismaken met de honden van de douane, kon er in een tank van de Koninklijke Marechaussee gereden worden en het belangrijkste: kon er onder begeleiding gevlogen worden. Na afloop wachtte het felbegeerde ‘Grote Hoogvliegersdag diploma’.

De Grote Hoogvliegersdag wordt georganiseerd door de stichting Hoogvliegers. Zij doen dit om ernstig zieke kinderen in de leeftijd van zes tot en met zestien jaar de mogelijkheid te bieden te vliegen.

Foto: Martin Druppers - 112groningen.nl