Ambulance botst op Sontweg

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Een ambulance die donderdagochtend met spoed onderweg was naar een melding op de A28 is op de Sontweg op een personenwagen gebotst. Door de botsing kwam de bestuurder van de auto bekneld te zitten.

Het ongeluk gebeurde rond 08.30 uur. De medewerkers van de ambulance waren kort daarvoor in hun wagen gestapt om te assisteren bij een verkeersongeluk nabij Haren. Met zwaailicht en sirene ingeschakeld voerden ze net buiten de kazerne een inhaalactie uit. Hierbij raakten ze een personenwagen vol in de zijkant.

Het ambulancepersoneel bleef ongedeerd, maar de bestuurder van de auto moest door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden. Hij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Een passagier die achter in de auto zat, kwam er zonder kleerscheuren van af. Beide voertuigen zijn weggesleept door een bergingsbedrijf. Een andere ambulance heeft de melding op de A28 overgenomen.