Praedinius Gymnasium pakt geen prijs in finale Debattoernooi

nieuws
Team 1 en 2 van het Praedinius Gymnasium die zaterdagavond deelnamen aan de landelijke finale Intergymnasiaal Debattoernooi 2012.

Het is de leerlingen van het Praedinius Gymnasium zaterdagavond niet gelukt om een prijs in de wacht te slepen in de landelijke finale van het Intergymnasiaal Debattoernooi 2012.

Team 2 van het Praedinius eindigde op de zeventiende plaats, het eerste team wist beslag te leggen op de achttiende plek. In totaal deden er 48 teams van 28 scholen mee aan de finale die op de Universiteit van Leiden werd gehouden.

Tijdens de finale werd er door de leerlingen gedebatteerd over vier actuele thema’. Het finaledebat werd gevoerd aan de hand van de stelling ‘Het privéleven van politici moet met een streng verbod volledig buiten de media en verkiezingscampagnes worden gehouden’. De leerlingen wisten vooraf niet of zij voor- of tegenstander waren.

Volgens Roderik van Grieken van het organiserende Nederlands Debat Instituut was de moeilijkheidsgraad erg hoog. “Het toernooi had de Britse Parlementaire vorm. Dat is de moeilijkste debatvorm die er is. Het was daarom het spannendste debattoernooi van het jaar met een erg goede, competitieve, sfeer.”

De eerste prijs in de finale ging naar het Stedelijk Gymnasium uit Nijmegen.