Grote namen dankzij samenwerking Vera en Oosterpoort

Poppodia De Oosterpoort en Vera gaan samenwerken om grote bands naar de stad te halen. De samenwerking wordt afgetrapt met een concert van de Amerikaanse Grammy Award-winnaar Bon Iver op het grasveld bij het Kardingermeer.

Groningen is de tweede popstad van Nederland, na Amsterdam. Dat komt vooral door het gevarieerde aanbod van optredens. Dat aanbod moet dankzij de samenwerking van de Groningse poppodia een extra impuls krijgen.

De bedoeling is om bands die te groot zijn voor de zalen van De Oosterpoort en Vera, gezamelijk alsnog naar Groningen te halen. Die concerten worden dan geoganiseerd op een locatie waar ruimte is voor meer mensen dan in de grote zaal van De Oosterpoort.

Het concert van Bon Iver wordt woensdag 11 juli gehouden, in een tent die ruimte biedt aan drieduizend mensen. De kaartverkoop is vandaag van start gegaan.

Deel dit artikel: