Opnieuw schaatser door ijs Paterswoldsemeer gezakt

nieuws
Foto: Brian Dijkstra - 112groningen.nl

Er is vrijdagmiddag opnieuw een schaatser door het ijs gezakt op het Paterswoldsemeer. De man raakte niet gewond.

“We kregen de melding rond 15.30 uur binnen”, vertelt woordvoerder Ingrid Snip van de Regiopolitie Groningen. “Op het meer was iemand door het ijs gezakt die niet zelfstandig uit het wak kon komen”. Hierop werden de duikers van de brandweer gealarmeerd. “Terwijl de duikers onderweg waren kregen we het bericht dat de man door andere schaatsers, die touw en priemen bij zich hadden, uit het water gered was. Hierop hebben we het duikteam terug laten keren naar de kazerne”. Ook een ambulance was niet nodig omdat de schaatser direct in zijn auto is gestapt, naar huis is gegaan en daar een warme douche heeft genomen.

De politie waarschuwt schaatsers om niet het buitenijs op te gaan. “We zien dat het ijs, vooral op meren en kanalen, nog niet sterk genoeg is. Mensen die willen schaatsen kunnen dit het beste op ijsbanen doen”, aldus Snip.

Donderdagmiddag zakte er ook al een schaatser door het ijs op het Paterswoldsemeer. Ook deze schaatser kwam er zonder kleerscheuren van af.

Deel dit artikel:

  1. “Terwijl de duikers onderweg waren kregen we het bericht dat de man er toch zelfstandig uit was gekomen….”
    Een kleine toevoeging:
    Deze man is niet zelfstandig uit het wak gekomen, maar door zes mensen met touwen eruit getrokken. Ook zijn hem prikkers toegeworpen.
    Als wij hem niet geholpen hadden, was hij er niet uit gekomen.

    Tip: neem prikkers en touwen mee en let goed op waar je schaatst. Op het Paterswoldse meer zijn nog veel wind- en gaswakken. Volg de uitgezette route en ga niet zomaar ergens schaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *