Installatiebedrijven vieren hoogtijdagen met vorst

Installatiebedrijven in de stad beleven deze dagen hoogtijdagen. Door de vorst kampen veel Stadjers met bevroren waterleidingen.

“We hebben het deze dagen ontzettend druk”, vertelt Johnny Theedens van een installatiebedrijf uit de stad. “Samen met een collega hebben we denk ik al zo’n vijftig adressen gehad”. Toch maken veel klanten nog een begrijpelijke vergissing. “Veel Stadjers bellen het Waterbedrijf Groningen, terwijl ze eigenlijk bij ons moeten zijn. Het Waterbedrijf is namelijk verantwoordelijk tot de watermeter, wij voor het gedeelte tussen de meter en de kraan”. Theedens verwacht niet dat het de komende week rustiger wordt. “Als het straks gaat dooien zullen veel leidingen die nu bevroren zijn, gaan lekken. Dus ook dan hoeven wij niet achterover te gaan leunen”.

“Afgelopen zaterdag wilde ik gaan douchen, maar toen kwam ik tot de ontdekking dat er geen water uit de kraan kwam”, vertelt een bewoonster van een woning aan het Kattendiep. “Na contact te hebben gehad met de woningbouwvereniging heeft vandaag (woensdag, red.) de installateur tijd vrij kunnen maken om mij uit de brand te helpen”.

Luister hier naar een reportage van verslaggever Sebastiaan Scheffer: