Gemeente in hoger beroep over urilift Peperstraat

nieuws

De gemeente gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de bestuursrechter om de urilift in de Peperstraat te verbieden. De bestuursrechter oordeelde in november dat de gemeente onvoldoende onderzoek had gedaan naar alternatieven.

Het stadsbestuur wil de urilift aanleggen om overlast van wildplassers in de straat tegen te gaan. Het urinoir zou dan alleen in nachtelijke uren gebruikt kunnen worden. Overdag verdwijnt het gevaarte in de grond. De omwonenden vrezen echter voor stankoverlast en ook vinden ze de plek voor het historische Pepergasthuis ongeschikt.

De bestuursrechter gaf de bewoners gelijk en oordeelde dat de gemeente niet genoeg gekeken had naar alternatieve locaties. Ook vond de rechter dat de omwonenden niet de dupe mogen worden voor de overlast die vooral door de horeca veroorzaakt wordt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *