Stad herstelt van wateroverlast

Het leven in de stad stond maandag in het teken van herstel na de wateroverlast van de afgelopen week. Zandzakken werden opgeruimd, het Groninger Museum maakt zich klaar om dinsdag weer open te gaan en de binnenvaart kwam weer op gang.

De benedenverdieping van het Groninger Museum werd vrijdag uit voorzorg ontruimd omdat water via de ramen naar binnen dreigde te sijpelen. Het museum bleef het hele weekend gesloten, maar schade bleef uit omdat de waterstand enkele centimeters onder de bedreigde ramen bleef hangen. Voorlopig neemt het museum geen extra maatregelen om de ramen volledig waterdicht te maken.

Vanwege de dalende waterstand is ook het vaarverbod weer ingetrokken. Schepen mochten niet varen om schade aan kades en dijken te voorkomen. Hoewel de schippers begrip hebben voor de maatregel liepen zij wel inkomsten mis.