Unieke documentaire ex-topsporter in première

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/LeoSynapse

‘Diepgaan voor Vancouver’ is de titel van de openhartige documentaire van de 25-jarige ex-topsporter Margriet de Schutter, die donderdagmiddag om 16:30 uur in première gaat.

Een jaar geleden won ze, met het schrijven van een scenario voor een documentaire, de scenarioprijs tijdens het Noordelijk Film Festival. Nu, een jaar later, gaat haar documentaire in première. Het gebrek aan goede nazorg voor topsporters die hun carrière hebben beëindigd was voor De Schutter de aanleiding om de zeer openhartige documentaire te maken.

In de documentaire vertelt ze haar eigen verhaal en laat ze zien hoe het leven van een topsporter er uitziet. “Mijn leven bestond uit trainen, slapen, eten en weer trainen”. De documentaire vindt plaats in de Stadshouwburg ‘de Harmonie’ in Leeuwarden

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *