Oer-Hollandse liedjes helpen studenten bij leren taal

nieuws
Foto: flickr.com/photos/byronandtamara/

Het zingen van oer-Nederlandstalige liedjes helpt bij het uitbreiden van de woordenschat. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

Het zingen helpt buitenlandse studenten, die onze taal leren, bij het verbeteren van hun intonatie, ze krijgen meer gevoel voor de melodie van een taal en bovendien vergroot het het begrip van de cultuur. De Universiteit komt tot deze conclusie nadat het een meezingavond had georganiseerd voor tientallen studenten van het Talencentrum. Zij sloten in een café in de Groningse binnenstad een Dutch sing-along cursus af.

De avond was zo’n groot succes dat het Talencentrum op 30 augustus een nieuwe sing-along avond organiseert, met wederom oer-Hollandse liedjes. “Het is gezellig, het stimuleert en het is leerzaam. Daarom hebben we na de eerste bijeenkomst geconcludeerd dat we hiermee door willen gaan”, aldus Emmeline Torenbeek die docente is aan het Talencentrum.

Deze zomer is er weer een grote groep cursisten gestart. Tijdens de cursus krijgen de studenten in drie of vier weken tijd de Nederlandse taal geleerd. “Het zijn een aantal erg pittige weken en dan is het leuk om die zware weken af te sluiten met iets dat leuk en leerzaam is”.