Mollema 70ste in eindklassement Tour de France

Wielrenner Bauke Mollema van de Rabobank-ploeg is op de zeventigste plaats geëindigd in het algemeen klassement van de Ronde van Frankrijk. De Groningse wielrenner eindigde op ruim twee uur achterstand van gele trui-winnaar Cadel Evans.

In de 21ste en laatste etappe in de Tour reden de wielrenners van Créteil naar Parijs over 95 kilometer. De rit eindigde met een massasprint waarbij de streep traditioneel op de Champs-Élysées in de Franse hoofdstad was gelegd. Mark Cavendish bleek in de laatste kilometer oppermacht en bleef Edvald Boasson Hagen en André Greipel voor. Cavendish verzekerde zich daarmee van de groene trui.

Bauke Mollema kwam als 54ste over de finish. De bollentrui werd gewonnen door Samuel Sanchez.