“In de Alpen hoop ik zeker nog iets te presteren”

sport
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Wielrenner Bauke Mollema heeft zich zaterdag positief laten zien in de veertiende etappe van de Ronde van Frankrijk. De etappe voerde van St.-Gaudens over 168,5 kilometer naar Plateau De Beille.

“Ik had er wel zin in. Direct na de start reed ik weg uit het peloton en kreeg onder andere Sanchez mee”, aldus Mollema. De kopgroep bestond behalve uit de twee Rabo-renners uit nog eens achttien renners. “De samenwerking was in het begin nog wel goed, maar daarna werd het minder. In de afdaling, met nog honderd kilometer te gaan, viel die man van Cofidis aan, en daarna was het echt een drama”.

Mollema probeerde daarna wel mee te gaan maar hij bleek niet goed genoeg te zijn. Vooral in de slotbeklimming van Plateau de Beille kreeg de wielrenner het zwaar. “Ja, het beste was er toen wel van af. Ik was helemaal leeg op het einde, en dan word je snel ingehaald. Het enige wat dan nog telt is dat je gewoon binnenkomt”.

De Rabobank-wielrenner had eerder deze week last van een griepje. Volgens de 25-jarige Mollema gaat het herstel langzaam. “De moraal is er wel, alleen de benen willen nog niet echt meewerken. En dat is jammer, want ik weet dat als ik in goede doen was geweest ik heel lang mee had gekund in de kopgroep”. De komende twee dagen gaat Mollema het rustig aan doen. “Maar in de Alpen hoop ik zeker nog iets te presteren”.

Zondag wordt de vijftiende etappe verreden. De etappe start in Limoux en zal na 192,5 kilometer op de teller finishen in Montpellier. Onderweg hoeft alleen een colletje van de vierde categorie bedwongen te worden.

Algemeen klassement:
1. Thomas Voeckler (EUC) 61.04:10
2. Fränk Schleck (LEO) +00.01:49
3. Cadel Evans (BMC) +00.02:06
4. Andy Schleck (LEO) +00.02:15
5. Ivan Basso (LIQ) +00.03:16
21. Rob Ruijgh (VCD) +00.12:56
42. Robert Gesink (RAB) +00.35:21
75. Bauke Mollema (RAB) +01.14:04