CareX neemt intrek in voormalige suikerfabriek

Vier pandzoekers van CareX hebben afgelopen week hun intrek genomen in de werkplaats van de voormalige Suikerfabriek in de stad. Dat laat de gemeente Groningen weten.

“Het gaat in eerste instantie om tijdelijke bewoning”, vertelt woordvoerder Froukje Bouma van de dienst RO/EZ. “Ze zullen er tot het einde van het jaar blijven wonen en dan gaan we de zaak opnieuw bekijken”.

In januari 2008 werd bekend dat de Suikerfabriek aan de Van Heemskerckstraat dicht zou gaan. De afgelopen anderhalf jaar is het grootste gedeelte van de fabriek ontmanteld en gesloopt. Alleen de oude schoorsteen, het entre-depot en de oude werkplaats staan er nog, omdat dit monumentale panden zijn. “Het is gewoon ontzettend prettig dat er mensen aanwezig zijn op het terrein”, vertelt Bouma, doelend op de bewoners die met hun aanwezigheid een oogje in het zeil houden.

Bouma vertelt verder dat de werkplaats, voordat de bewoners er in trokken, van alle eisen voorzien is, waardoor bewoning mogelijk is. De bewoners zijn via CareX in het pand terecht gekomen. CareX stelt zichzelf ten doel om leegstand te vervangen door maatschappelijk, zinvol gebruik.