15000 handtekeningen tijdens lawaaierige protestactie

De Grote Markt was maandag weer het toneel voor de maandelijkse protestactie van de groepering Groningen Sociaal en leefbaar. Deze groepering vecht tegen de bezuinigingen in de gesubsidieerde banenmarkt. Vandaag presenteerden de demonstranten een lijst met 15000 handtekeningen.

De demonstranten lieten om 12 uur een zogenaamd ¨banenalarm¨ horen. Ze maakten tijdens de maandelijkse oefening van het noodalarm met toeters, bellen, potten en pannen zoveel mogelijk lawaai in een poging aandacht te vragen voor de bedreigde infrastructuur van Groningen. Door de bezuinigingen zouden namelijk zo´n 1600 banen verloren gaan, waaronder stadswachten, concierges bij basisscholen, en hulpverleners voor daklozen.

De actiegroep overhandigde de 15.000 handtekeningen aan wethouder Elly Pastoor van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het kabaal werd versterkt door Devil´s Rejects, de huisband van Stichting Huis, die zich hardmaakt voor onderdak en slaapplekken voor daklozen. Ook spraken mensen van verschillende instanties het publiek toe, waaronder basisscholieren in een oproep om hun concierge te behouden.