Tatjana Hinz naar Special Olympics in Athene

sport
Foto: flickr.com/photos/oswaldo/

Een bijzondere dag is het voor tafeltennister Tatjana Hinz van Stichting De Brug in Groningen. Maandag vertrekt ze namelijk naar Athene om deel te nemen aan de Special Olympics World Summer Games aldaar.

Het team bestaat behalve de Stadse deelnemer uit Geert Zeelte, Marina van der Zee en Erwin Stegeman die allen lid zijn van tafeltennisvereniging L.T.T.C. De Toekomst uit Lochem. De groep wordt begeleid door Mirko Egbers. Het team maakt onderdeel uit van de Nederlandse afvaardiging voor de Special Olympics die in totaal bestaat uit 86 sporters, 23 coaches en vier stafleden. De eindbestemming van de reis maandag is in eerste instantie Cyprus, om de sporters daar te laten acclimatiseren aan het klimaat.

Op 24 juni zal de reis naar Athene gemaakt worden, waar op 25 juni de grote openingsceremonie van de Special Olympics plaats vindt. De dag daarop begint gelijk de strijd om de olympische medailles. In totaal zullen 273 tafeltennisspelers aan de divisionering deelnemen. De finales vinden uiteindelijk tussen 1 en 3 juli plaats. Hinz zal behalve in het enkelspel ook actief zijn in de dubbel en de mixed dubbel.