Dronkaard rijdt man en twee honden aan (Update: 12.20 uur)

Een 36-jarige Stadjer is in de nacht van zaterdag op zondag tijdens het uitlaten van zijn honden gewond geraakt toen hij werd aangereden. Eén van de honden overleefde de klap niet.

De man liep op kruising de Zuiderweg met de Reddingiusweg in Hoogkerk toen hij door een auto werd aangereden. De Stadjer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een dierenambulance kwam ter plaatse voor de twee honden die door de klap onder een bestelbusje waren geslingerd. Eén van de honden had de klap niet overleefd. Een tweede is zwaargewond afgevoerd door de dierenambulance.

De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden. Bij het ongeluk verloor hij echter zijn kentekenplaat waardoor de man voor de politie makkelijk traceerbaar was. Het bleek te gaan om een 44-jarige inwoner van de gemeente Noordenveld. Hij kon aangehouden worden in een café. Uit onderzoek bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Door het ongeluk is de Zuiderweg in Hoogkerk lange tijd afgesloten geweest.