Man en vrouw opgepakt voor straatroven

112

De politie heeft dinsdag een man en een vrouw aangehouden, die worden verdacht van vier straatroven in Groningen. Ze bedreigden hun slachtoffers met een vuurwapen en gingen er vandoor met hun geld en mobiele telefoons.

Het gaat om een 27-jarige man uit Scheemda en een 24-jarige vrouw uit de stad. De politie is nog op zoek naar een tweede man die betrokken was bij overvallen van 3 februari in de Lodewijkstraat en 7 april in de buurt van de Reitemakersrijge. In beide gevallen werd een mannelijk slachtoffer door twee mannen van achteren vastgepakt en beroofd.

Op 11 mei werd een fietsende vrouw aan de Eemsgolaan beroofd van haar tas. Op 21 mei werd in Waterhuizen een 32-jarige fietser staande gehouden. Dit slachtoffer wist zijn afgenomen telefoon weer terug te pakken.