Overvallers Stad door Amsterdamse politie opgepakt

De politie in Amsterdam heeft vorige maand negen mannen aangehouden in de hoofdstad die verdacht worden van het plegen van gewapende overvallen, die onder andere in Groningen gepleegd zijn. De arrestatie van de mannen is vrijdag door de Amsterdamse politie bekend gemaakt.

De verdachten zijn tussen de zeventien en 32 jaar oud en worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere gewapende overvallen op een bank, een supermarkt, verschillende juweliers en een aantal inbraken. Deze misdrijven vonden plaats in Diemen, Oss, Landsmeer en in Groningen. Welke misdrijven zij in Groningen gepleegd hebben, wil de politie nog niet bekend maken.

De negen mannen werden vorige maand door een arrestatieteam opgepakt. “Omdat de verdachten geweld niet schuwden en vuurwapengevaarlijk zijn, werd het arrestatieteam ingezet. De aanhoudingen werden zo snel mogelijk achter elkaar verricht, zodat de verdachten niet de kans kregen elkaar te waarschuwen”, laat een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland weten. Bij huiszoekingen in de woningen van de verdachten werd een grote hoeveelheid mobiele telefoons, simkaarten, munitie en contant geld in beslag genomen.