Politie doet invallen na schietpartij in Hoogkerk

Bij een schietpartij in Hoogkerk is donderdagavond een man lichtgewond geraakt. Na het schietincident heeft een arrestatieteam twee invallen gedaan in woningen in de suikerstad.

“Het schietincident vond rond 20.00 uur plaats op de kruising Reddingiusweg met de Julianaweg in de Molukse Wijk in Hoogkerk”, vertelt woordvoerder Paul Heidanus van de Regiopolitie Groningen. Wat er precies gebeurd is, is nog onbekend. Wel is duidelijk dat een man gewond is geraakt. “Naar het zich nu laat aanzien gaat het niet om ernstige verwondingen”, zegt Heidanus. “Wel is hij overgebracht naar het ziekenhuis waar hij onderzocht wordt”.

Update: 23.45 uur
Na de schietpartij is de politie begonnen met het onderzoek naar de toedracht. Uit de informatie bleek dat de vermoedelijke dader zich ophield in een woning aan de Julianaweg in Hoogkerk. Het arrestatieteam heeft rond 23.00 uur twee invallen gedaan in woningen aan de Julianaweg. De dader is bij deze invallen volgens de woordvoerder niet aangetroffen. De politie zet op dit moment het onderzoek voort.