Groningse studenten rennen het snelst naar Enschede

sport
Foto: flickr.com/photos/srgblog/

Het universiteitsteam van de Rijksuniversiteit Groningen heeft zaterdag de 39ste editie van de Batavierenrace gewonnen. Aan de editie deden ruim achtduizend studenten mee, waarmee de hardloopwedstrijd het grootste studenten sportevenement is van Nederland.

De Batavierenrace is een estafetteloop van Nijmegen naar Enschede. In de nacht van vrijdag op zaterdag, om middernacht, werd het startschot gelost in Nijmegen bij het Universitair Sportcentrum. In 25 etappes wordt vervolgens via Beek en het Wylerbergmeer naar Ooij, tegen de Duitse grens aan, gelopen. Via ‘s-Heerenberg lopen de studenten uiteindelijk naar Enschede.

De studenten van de RUG wisten dit jaar als snelste over de finish te komen. Tweede werd het team van de universiteit van Enschede. Derde werd Amsterdam. Er kwamen duizenden belangstellenden op de wedstrijd af. Volgens de organisatie kwam dit door het mooie weer. De zomerse temperaturen brachten echter ook nadelen mee, want verschillende lopers hadden het zwaar.

Aan de editie van dit jaar deden 332 teams mee die elk uit 25 lopers bestaan. Onder de 332 teams bevonden zich vijftien buitenlandse. De Batavierenrace wordt traditioneel afgesloten met het Batavierenfeest waar twaalfduizend bezoekers op af komen. Daarmee is dit feest het grootste studentenfeest van de Benelux.

Deel dit artikel: